AMSTERDAM – Twee Friese bedrijven, de Oreel Groep in Hallum en FibreMax in Joure, zijn genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs in de categorie MKB regio Noord-Nederland. Witec Fijnmechanische Techniek uit Stadskanaal is de derde kandidaat. In totaal dingen twaalf ondernemingen naar de prestigieuze prijs. Zij onderscheiden zich op een aantal terreinen, waaronder sterk ondernemerschap, daadkracht, innovatie, duurzaamheid, vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Een groot deel van de genomineerde ondernemingen is ook internationaal zeer succesvol.

De Koning Willem I Prijs voor het MKB is de belangrijkste prijs in Nederland voor MKB-bedrijven met een aantal werknemers tot en met 250. De Koning Willem I Stichting, waarvan koningin Máxima het erevoorzitterschap bekleedt, kent sinds 2008 de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB toe aan gerenommeerde bedrijven die de motor vormen van onze economie.

Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Prijs, is verrast door de hoge kwaliteit van de genomineerde ondernemingen: ‘De wereld is de afgelopen twee jaar door een zware pandemie getroffen. Deze 12 genomineerde bedrijven zijn een afspiegeling van de economische kracht en vitaliteit van het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De winnaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Groningen op 23 mei bekendgemaakt.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen