friesjournaal logo

Achterste rij vlnr: Klaas Sietse Spoelstra (Nij-Sicht Terband, aanjager Bloeizone Delta Fryslân), landschapsarchitecte Nynke-Rixt Jukema, ecoloog Ronald Buiting (Buiting Advies Spankeren), Ron Kleinsmit, Martin Koopman (commercieel manager sc Heerenveen), brouwer Tim Cuperus (Brouwerij Dockum, Kâld Kletske), vermogensbeheerder Ronald Koers uit Joure (Mercurius) en beeldend kunstenaar Martin Halma uit Joure. Voorste rij vlnr: Jantiene Broersma (Wijngaard de Frysling), Jan Willem Sietsma uit Eastermar (Samen Circulair), Auke Hempenius, Hylke Tholen (manager Oan Tafel) en marketeer Wikje de Roos (oprichter Fryske Fammen yn Saken). (foto Lisa Snip)

LEEUWARDEN/WARGA – Golfgoeroe Auke Hempenius is een netwerker pur sang. Onlangs heeft hij een nieuw circuit opgebouwd: Vision 11. De naam verraadt dat Auke’s leven volledig in het teken staat van elf. Het was het rugnummer van zijn idool Piet Keizer (hij was zelf een linkspoot op de flank), het is het aantal steden in Friesland (Auke organiseerde vorig jaar de Golf11stedentocht) en verder is 11 alles wat de klok slaat. Maandelijks, op de 11e, komt deze club in wisselende samenstellingen bijeen en iedereen die ambitie heeft is welkom. Geen drempels, geen ballotage. 

‘Wat mij aanspreekt is dat zoveel mensen in deze provincie zich onderscheiden op hun vakgebied,’ aldus Auke.

Er werd afgetrapt in, hoe kan het ook anders, Élevé in Leeuwarden. Daarna ging het gezelschap aan tafel voor een vijfgangenlunch in Oan Tafel, het fameus restaurant in Warga. Bottelaar van speciale dranken Joris Damvan West-Terschelling verzorgde een proeverij van whisky en rum. De prijs van de lunch bedroeg € 55,55. De symboliek: 5,5 als de helft van 11. Na Brouwerij Dockum als tweede stop volgen het Abe Lenstra Stadion, Wijngaard de Frysling in Twijzel en Venegy Yachts in Heeg.

Auke: ‘Deze lunchclub moet organisch groeien.’

Partners