DOKKUM - Maandagochtend 13 juni om 6:20 was het zover: Titus VogtEelke Krol en Jogchum van der Woude bereikten de top van de Kilimanjaro in Afrika. 

‘Een emotioneel moment. We did it,’ lieten ze weten via de satelliettelefoon. De top van de Kilimanjaro ligt op bijna 6000 meter hoogte. Titus, Eelke en Jogchum beklommen de berg in Afrika voor stichting Ik ben Wil, die zich inzet om aandacht te vragen voor Alzheimer. Het doel was om in zes dagen de top van de Tanzaniaanse berg te bereiken en dat is gelukt.Titus: ‘De weersvoorspelling aan de vooravond van de klim was sneeuw en harde wind.

Maar het werd kraakhelder met ontelbaar veel sterren, en één vallende ster… Voor mij persoonlijk was dat mijn moeder Wil die aan de ziekte overleed. Ik was even dichter bij haar. Voor heel even was de Kilimanjaro de WILimanjaro!’

Lang bleven ze niet op de top, vanwege de ijle lucht en kou. Na de afdaling lieten ze weten dat de tocht pittig was geweest; het laatste deel naar de top en de terugweg werd bijna onafgebroken in 17 uur afgelegd. Maar de mannen bleven dankzij goede voorbereiding, training en begeleiding fit en vooral moedig. Na een nacht slapen namen de drie afscheid van de groep in de jungle. Op 6 juli deden ze hun verhaal op een symposium over Alzheimer in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Tevens werd een boek gepresenteerd van Thea van der Schaaf (tekst) en Marit Anker (fotografie) met persoonlijke verhalen over mensen met Alzheimer.

Doneren kan nog altijd via het rekeningnummer NL87RABO0365597503 t.n.v. Stichting Ik ben Wil.
www.ikbenwil.nl.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen