friesjournaal logo

Marc van Gulick (directeur Lauswolt) en commissaris Arno Brok

BEETSTERZWAAG - Wat een kwaliteit! Het 16de Zomerconcert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) op Landgoed Lauswolt blonk in alles uit: de muziek, de sfeer, de entourage, de culinaire verzorging op het gastenpaviljoen, de High Tea voor de 1.300 bezoekers en de bediening. Restaurant De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt hebben een topprestatie geleverd. 

‘Dit wie Fryslân wer op syn bêst,’ zei commissaris Arno BrokCor van Zadelhoff was dat met hem eens: ‘Dit evenement mag nooit van de kalender verdwijnen, Lauswolt mag nooit verdwijnen!’

Voor de pauze werd werk van Puccini, Gounod en Gershwin gespeeld, in het tweede bedrijf kwam de filmmuziek van componist John Williams (90) aan bod, bedoeld als hommage aan de filmacteur Rutger Hauer die in 2019 vlak voor het 15de Zomerconcert (door corona ging het feest twee jaar niet door), in Beetsterzwaag pal naast Lauswolt op 75-jarige leeftijd overleed.

‘Hij genoot zittend op zijn Landrover nog erg van de muziek, waarmee hij ons complimenteerde,’ zei directeur Marc van Gulick in zijn openingstoespraak. Hij liet weten hoe goed de overname van het landgoed door FB Oranjewoud is uitgepakt: ‘Alles ziet er top uit. We hebben het hele huis onder handen genomen en onlangs 40 kamers gerenoveerd met schitterend tegelwerk van ons FB-zusje Koninklijke Tichelaar uit Makkum.’

De Zweedse dirigent Per-Otto Johansson trok alle registers open. Het 160-jarige NNO (72 musici van 11 verschillende nationaliteiten) was op dreef. Het publiek was onder de indruk en presentatrice Francis van Broekhuizen evenzeer. Op naar de 17de editie volgend jaar!

Partners