friesjournaal logo

De twee gastvrouwen: Gees Adema (directie Hoekstra Makelaardij) en Jeannette Hoekstra (directie Hoekstra Makelaardij en Vastgoedbeheer).

Wat Haringparty Makelaardij Hoekstra

Waar Stadhouderlijk Hof Leeuwarden 

Wanneer Donderdag 23 juni

Aantal gasten 100

Wie Relaties, vrienden en een paar ouwe gabbers

Bijzonderheden Het was de eerste keer. Dat was even wennen. Al gauw waren de haringen op. Maar geen nood, er kwam nieuwe aanvoer. Verder was de entree speciaal.

Pal voor het Hof was het wandelend Arcadia-bos neergeplant en moesten de gasten zich door het groen naar de rode loper begeven waar bazin Jeannette Hoekstra en bedrijfsmakelaar Gees Adema de mensen ontvingen.

In de tuin kon men door de bomen het bos en de gasten zien op deze zwoele zomeravond.

LEEUWARDEN – Op de jaarlijkse vastgoedborrel in de Friese hoofdstad, waar Makelaardij Hoekstra een trouwe en royale gastheer is, sprak Godfather Dirk Hoekstra jarenlang een soort van troonrede uit. Iedereen wist dan wat voor jaar het zakelijk was geweest en wat we voor het komend jaar konden verwachten. Op deze eerste haringparty van het bedrijf deed hij dat niet. Dat was maar goed ook. Hij zou maar met moeite sombere vooruitzichten hebben kunnen onderdrukken. Allemachtig, zo rood hebben de signalen de laatste decennia zelden gestaan: corona-naweeën, een oorlog in Oost-Europa, geopolitieke spanningen, troepenuitbreidingen, een torenhoge inflatie, gierende brandstofprijzen, stijgende (hypotheek)rente, een oplopende staatsschuld en ellende op veel nationale dossiers (grenzeloze immigratie, energiehonger, een stikstofcrisis, een vleugellam Schiphol, woningnood, personeelskrapte, werken dat ten opzichte van niet werken nauwelijks loont, onderwijs van een te laag niveau, enzovoorts, enzovoorts. Al was deze misère niet aan Dirk te merken. Hij is en blijft een blijde rots in de branding. We zijn voorlopig nog niet van hem af en de 78 jaren die hij nu telt zijn niet aan zijn branieachtige persoonlijkheid af te lezen. Zo’n man moet 96 kunnen worden. Hij rekent er wel op.

Partners