friesjournaal logo

De onthulling van de nieuwe huisstijl met links Wybe Iedema en rechts Hans Jorritsma, 5e generatie die als aandeelhouder en commissaris bij het familiebedrijf (350 medewerkers, meer dan € 100 miljoen jaaromzet) aanblijft.

BOLSWARD – Bouwbedrijf Jorritsma Bouw uit Bolsward steekt zichzelf in een nieuwe jas. De grote uitdagingen die op dit moment spelen in de maatschappij – en specifiek in de bouwsector – vragen om een frisse en goed doordachte aanpak. Dat betekent dat er binnen het bedrijf niet alleen een nieuwe visie op bouwen is geformuleerd, maar dat er ook een verjongingskuur heeft plaatsgevonden van de huisstijl. Ook op managementniveau is er het een en ander veranderd. Wybe Iedema neemt het stokje over van Hans Jorritsma en wordt algemeen directeur. Hij wordt daarbij ondersteund door drie divisiemanagers.

Ze zijn er klaar voor om ook in deze roerige tijden ‘De bouw meester’ te blijven.

 

Jorritsma Bouw is een familiebedrijf dat al bijna anderhalve eeuw bestaat. In die jaren ging het bedrijf steeds over van vader op zoon. Nu wordt de positie van algemeen directeur overgenomen door Wybe Iedema. Dat betekent niet dat de vertrouwde waarden van Jorritsma overboord worden gegooid, maar wél dat er met een frisse blik een nieuwe, goed doordachte visie is opgesteld.

Meebewegen met de tijd

Iedema legt uit: ;Als bedrijf dat al 142 jaren bestaat, weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om mee te bewegen met de maatschappij. Ook nu is het tijd om in beweging te komen. Daarom hebben wij onze visie vernieuwd. Wij hopen daarmee nog meer waarde te kunnen toevoegen voor onze klanten. Maar ook onze medewerkers zullen er de voordelen van ondervinden.’

Niet alleen de visie op bouwen is geactualiseerd. Ook de huisstijl heeft een opfrisbeurt ondergaan. Zo is een stijl ontstaan die past bij deze tijd en bij het nieuwe Jorritsma Bouw. 

‘Wij blijven ons door ontwikkelen,’ vertelt divisiemanager Wonen, Henk Rozema.

‘En dat zie je niet alleen terug in onze huisstijl, maar ook in onze dienstverlening. We hebben bijvoorbeeld het Simpl-i bouwconcept ontwikkeld, waarmee we naast veel standaardmogelijkheden ook maatwerk kunnen bieden. Bovendien in een bijzonder korte bouwtijd. Een andere ontwikkeling is het ketencanvas.’

Duurzaam en veilig

Een van de uitdagingen waar de bouw voor staat, is het duurzaamheidsvraagstuk. Dat speelt niet alleen in de woningbouw, maar ook in de industrie- en utiliteitsbouw is het een belangrijk thema. 

‘Als bouwer voor de industrie willen wij onze verantwoordelijkheid nemen. Door duurzaam en veilig te bouwen, bouwen wij ook aan de wereld van morgen,’ legt Diederik Damkat uit. Hij is divisiemanager Industrie & Utiliteit. Om veilig bouwen echt handen en voeten te geven, is Jorritsma Bouw gestart met het eigen veiligheidsprogramma ‘BAAS over eigen veiligheid’.

Denken vanuit de gebruiker

De divisie Service & Onderhoud wordt geleid door Johan de Haan. Ook voor deze divisie is een nieuwe, frisse aanpak uitgedacht. 

De Haan: ‘Bouwen doen we niet alleen, wij doen dit met betrouwbare partners en altijd met de wensen van de klant en eindgebruiker centraal. We hebben ons nieuwe onderhoudsconcept de naam ‘Vastgoed Diamant’ meegegeven. Met dit concept kunnen wij door optimale samenwerking en denkend vanuit de gebruiker op een uitgekiende manier vastgoed in onderhoud nemen.’

Iedema besluit met noordelijke nuchterheid: ‘We doen er gewoon nog een schepje bovenop.’

Partners