friesjournaal logo

LEEUWARDEN –  Detacheringsbureau Kooyenga heet vanaf vandaag Ennea Detachering. De organisatie focust exclusief op het opleiden, begeleiden en detacheren van specialisten in het sociaal domein. Mensen die bewust ervoor kiezen om betekenisvolle impact te creëren en hier via werk actief invulling aan geven. Door de strategische herpositionering zet Ennea zich nadrukkelijk in om de personele krapte binnen het sociaal domein duurzaam aan te pakken. 

Het versnellen van de transitie naar betekenisvol werk en het maken van maatschappelijke impact via werk, staat bij Ennea Detachering centraal.

 Michel Lentink, operationeel manager Ennea Detachering: ‘We zien een groeiende behoefte van mensen om van betekenis te zijn voor de maatschappij. En dat is precies wat onze specialisten drijft. Want als inkomensconsulent, schuldhulpverlener, WMO-consulent of jeugdzorgmedewerker help je honderden mensen per jaar. En dat is misschien wel meer nodig dan ooit, in het licht van bijvoorbeeld de groeiende schuldenproblematiek bij mensen en de wachtlijsten in Jeugdzorg.’

Door nieuwe specialisten op te leiden, via traineeprogramma ConsuTalent, levert Ennea een bijdrage aan het oplossen van de krapte in het Sociaal Domein. Inmiddels nemen 37 talenten deel aan het traineeprogramma ConsuTalent. Zij gaan in september aan het werk. Ook voor zij-instromers is er een traineeship. 

Ennea

Ennea is een detacheringsbureau van specialisten in het sociaal domein. Al 25 jaar is het bedrijf, voorheen bekend onder Kooyenga, er voor mensen en organisaties die hun maatschappelijke impact willen vergroten. 

Oprichter Romke Kooyenga: ‘Ons team werkt voor gemeenten in het hele land op de gebieden WMO, Jeugd, Schuldhulpverlening en Werk & Inkomen.’

Hij startte het detacheringsbureau in Dokkum. In 2017 nam Arnold Participaties B.V., tevens eigenaar van arbeidsbemiddelaar Olympia de Kooyenga Groep over. 

Ennea heeft 100 gedetacheerden in dienst.

Partners