friesjournaal logo

De drie klimmers Titus Vogt, Eelke Krol en Jogchum van der Woude met de cheque.

DOKKUM - Stichting Ik ben Wil heeft haar eerste symposium gehouden in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Verschillende sprekers kwamen aan het woord, het boek werd gepresenteerd en er werd bekendgemaakt dat met het project Expeditie Kilimanjaro ruim 57.000 euro is opgehaald.Tijdens Expeditie Kilimanjaro beklommen Jogchum van der WoudeEelke Krol en Titus Vogt uit Dokkum de gelijknamige berg in Afrika. Ze deden dit om geld op te halen en aandacht te vragen voor Alzheimer, namens stichting Ik ben Wil. En “om even weer wat dichter bij mijn moeder te zijn”, aldus Titus.

Onder begeleiding van een gids en een groot team aan dragers en verzorgers maakten ze de bijzondere reis die voor een vriendschapsband voor het leven heeft gezorgd, aldus de mannen tijdens het symposium. Ze werden geïnterviewd door gespreksleider van de avond, Atze Lubach. Het ingezamelde geld komt ten goede aan projecten rond Alzheimer, waaraan stichting Ik ben Wil zich verbindt.Op het symposium over Alzheimer kwamen verschillende sprekers aan het woord. Anneke Hiemstra en Marja Meijers zijn casemanagers bij dementie Fryslân en vertelden over wat hun werk inhoudt en wat ze kunnen betekenen voor wie met Alzheimer te maken heeft of krijgt, ook nog voor dat de diagnose gesteld wordt. Martine Adema is moeder van vier kinderen en echtgenote van twee geweldige mannen, Tom en Niels. Tom overleed op jonge leeftijd aan Alzheimer. Met haar echtgenoot Niels richtte ze het Jungheimercafé, Caffemed en zes Odensehuizen in Friesland op. Dr. Fania Dassen sloot de avond af. Zij werkt bij Alzheimer Nederland.
Het gepresenteerde boek ‘Vergeet je niet dat ik van je houd’ is gemaakt door schrijfster Thea van der Schaaf en fotografe Marit AnkerMaja Zijlstra las als geïnterviewde voor uit het boek waarin een verhaal staat dat over haar familie is geschreven. 
‘Vergeet je niet dat ik van je houd?’ Is de titel van het boek geworden. Het zijn de woorden van Wil Vogt, die bang was te vergeten dat ze van haar naasten hield toen zij Alzheimer kreeg. Wil Vogt werd het gezicht van de campagne ‘Ik ben Wil’ die in 2020 gevoerd werd om aandacht te vragen voor de ziekte die zij had. ‘Ik ben Wil’ ging na de campagne en het overlijden van Wil als stichting verder. Het boek kost € 25,00 en is verkrijgbaar bij boekhandel Van der Velde in Dokkum. De opbrengsten gaan naar stichting Ik ben Wil.Het symposium van stichting Ik ben Wil in de Bonifatiuskapel werd mede mogelijk gemaakt door RRMV Licht en geluid, Lutine catering en Grand Café de Waegh.

Partners