friesjournaal logo

Wouter Brandsema samen met Cesare Pambuffetti.

Patron-cuisinier en chef de cuisine Wouter Brandsema van Bistro Aragosta uit Leeuwarden toog afgelopen maand naar Italië voor een studiereis. Leveranciers van Italiaanse producten en producenten werden bezocht. De reis starte in Montecatini Termenabij Florence. Hier werd de olijvenboer Querciamattabezocht. Men produceert hier drie soorten olijfolie waarvan er twee biologisch zijn. Met slechts 13 hectare grond waarop de olijfbomen staan, kunnen we spreken van een klein en ambachtelijk bedrijf. Deze olijfolie is bij Aragosta te verkrijgen en wordt rechtstreeks uit Toscane geleverd door Edo de Vries.

Vanuit Toscane ging de reis verder naar Foligno. Hier komen de truffels vandaan die het gehele jaar door bij Aragosta worden geserveerd. Rafaelle Giuseponnivan Tartuvino verwelkomde Wouter en vergezelde hem vroeg in de ochtend naar Cesare Pambuffetti (de oom van Rafaelle). Door de extreme warmte is er om 5.30 in de ochtend afgesproken om truffels te zoeken in de bergen. Na 9.00 uur is het simpelweg te heet. In een fantastisch stuk natuur bovenop een berg waarvan Cesare zelf de eigenaar is, werd gezocht naar truffels. Dankzij de hond van Cesare genaamd Siro werd 560 gram truffels gevonden. De truffels zijn die avond verwerkt in een prachtig menu in het befaamde restaurant Gavero Silvestro, dat een magnifiek uitzicht op de bergen van Umbrië biedt.

Met Stephan van den Berg van Unik Wijnen bezochten Wouter en zijn partner Sietske Brouwer wijnhuis PasquaNa een rondleiding in de kelders en over de wijngaarden was er een proeverij van de mooiste wijnen van dit wijnhuis. O.a. werden de Lugana 2021 Cecilia Baretta, Rosé Trevenezie, Valpolicella superior Mizzole en Amarone Delle Valpolicella gedronken. 

Partners