friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Met een flitsend High Fashion Event op de NHL campus in Leeuwarden bevestigde Moniek Miedema van het modemerk byOni wat insiders al voorspelden: deze Friese couturier gaat als een speer! Ze heeft een heel eigen ‘touch’ die onmiskenbaar is en die wordt herkend en erkend. Na jaren van aanmodderen in de wereld van de mode lijkt nu eindelijk het vliegwiel op gang te zijn gekomen.

[banner]

Moniek haalde op haar modeshow alle registers open. De wintercollectie prêt-à-porter werd getoond, de 400 gasten werd een preview gegund van de mode in de zomer van 2012 en tot slot was er haute couture optima forma. Letterlijk en figuurlijk liep de stijl van Moniek als een rode draad door het hele programma, dat werd gepresenteerd door ladyspeaker Manon Thomas.

Heel aardig was de inleiding van styliste Nelleke Mulder uit Sneek die beoordeelt wat een vrouw wel of niet kan dragen. Want kleding kan nog zo mooi of modieus zijn, wat je aantrekt moet wel bij je passen. Nelleke kwam met een eye-opener: twintig procent van wat een vrouw in haar garderobe heeft hangen wordt tachtig procent van haar tijd gedragen! Maar ja, het gaat de vrouw altijd om die twintig procent, wanneer ze op haar best wil zijn.

Het succes dat Moniek nu boekt heeft een lange aanloop gehad. Haar modeactiviteiten volgden lange tijd haar liefdesavonturen. Achttien jaar geleden had ze een breifabriekje in Roemenië, later runde ze een atelier in Griekenland. Eenmaal terug in Nederland wist ze niet over welke boeg ze het moest gooien. Vijf jaar geleden startte ze hier. Pas toen Bart van der Meer twee jaar geleden met PMH Investments een aandeel verwierf in het modelabel is er door de toenemende slagkracht schot in het bedrijf gekomen. byOni heeft al 60 verkooppunten. Niet alleen in ons land, maar ook in Duitsland en Engeland, waar haar mode een hit is. ‘Ja, het gaat nu lekker snel. Precies zoals ik het wil hebben,’ zei een opgetogen Moniek na de show.

Moniek gaat alleen voor het beste. Ze haalt haar garens uit Italië en ze laat in Griekenland haar kleding maken door vakkundige ambachtslieden.

Het High Fashion Event was zeer geslaagd. Mede door het randprogramma. Er was een hippe MINI-show van De Beier, een wijnproeverij van Fokke van der Meer van De Wijnimporteurs, terwijl het team van Doubble U van Wietske Kerkstra de prosecco serveerde. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Hind en door de Big Band Sisters onder aanvoering van Elly May.

Partners