friesjournaal logo

Geert Jan Vaartjes

DOKKUM – Culinair ondernemers Geert Jan Vaartjes en Hylke Jan Tholen worden de nieuwe gezichten van zowel Hotel de ABDIJ als restaurant de Waard van Dokkum. Vaartjes en Tholen zijn bekend van Proeflokaal Oan Tafel en Grand CaféJAN!in Wergea. Voor hen is Dokkum een aanvulling op hun bestaande bedrijven. 

Hylke Jan: ‘De stad ligt precies op de grens van Unesco Werelderfgoed Waddengebied en de Noardlike Fryske Wâlden. We zien daarin veel kansen voor zowel de keuken als de positionering van het bedrijf in de vestingstad van het wad. Het sluit aan op onze droom om heel Fryslân culinair op de kaart te zetten. Fryslân heeft zoveel moois te bieden, dat willen we aan iedereen laten zien.’

‘Met de komst van Geert Jan en Hylke Jan bereiden we ons voor op de toekomst waarin de twee bedrijven, het hotel en restaurant, samen zullen gaan. In deze mannen hebben we twee gedreven ondernemers gevonden die deze nieuwe stap met ons durven te zetten,’ verklaren de eigenaren van Hotel de ABDIJ. 

De eigenaren blijven nauw betrokken bij de ontwikkelingen. Ook het personeel van Hotel de ABDIJ en restaurant de Waard van Dokkum wordt meegenomen in de veranderingen. 

De Waard van Dokkum blijft lid van Fryslân Culinair, het kwaliteitslabel van de betere restaurants in Friesland.

Hylke Jan Tholen – militair en ondernemer

Hylke Jan volbracht succesvol de militaire opleiding voor de Luchtmobiele Brigade,één van de meest veeleisende in Nederland. Dit tekent zijn doorzettingsvermogen en karakter: niets is onmogelijk. Hij is lange tijd in dienst bij de Luchtmobiele Brigade geweest en heeft tijdens zijn uitzendingen en oefeningen veel verschillende landen en culturen gezien. Op dit moment heeft Hylke Jan diverse ondernemingen in de horeca- en toerismesector en heeft hij ook hierin inmiddels zijn vlieguren gemaakt. 

Geert Jan Vaartjes – top-chef
Geert Jan groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van dorpscafé ‘s Lands Welvaren, zijn ouders bestierden de aangrenzende bar De Smidse. Geert Jan werkte eerder in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna executive chef Outrigger Mauritius Resort en het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. 

Partners