friesjournaal logo

JOURE – Een bezoek aan de 68ste editie van de Agrarische Schouw in Park Heremastate in Joure was extra interessant. De vond namelijk plaats tegen een dreigende achtergrond van draconische plannen (halvering van de veestapel, gedwongen bedrijfsverkopen, een lager mestquotum). Trots op de sector, viel er aan de poort te lezen. Boeren houden de moed erin.

Het Fries Journaal brengt elk jaar een bezoek aan de beurs van de ruggengraat van onze provinciale economie en van de samenleving hier. Als we de agrarische sector niet sterk houden gaat het gif van binnenuit dwars door de schillen van ons bedrijfsleven. Als de primaire sector (o.a. de landbouw) wordt geraakt, komt de hele economie lam te liggen. Loonbedrijven, mechanisatiebedrijven, de roestvrijstaalindustrie, zuivelfabrieken, de industriële automatisering, de silobouw, mengvoederbedrijven, de stallenbouw, handelsondernemingen en tientallen andere bedrijfssectoren krijgen dan een gevoelige knauw. Ja, ook de natuur, want die wordt dan onbetaalbaar. Natuur moet je namelijk beheren.

Vaste prik is het bezoek aan RegioBank/’t Hasker Assurantiekantoor in Oudehaske van Foppie van Terwisga. Koersen op kansen, luidde het motto ditmaal. Goed gekozen. Kansen zijn er namelijk altijd. Daar waar de grootbanken zich uit de maatschappij terugtrekken en alleen nog klaarstaan voor grote ondernemingen met staatssteun, daar is Regiobank nog een bank voor mensen. Vandaar dat op het presentatiekaartje van Foppie stond: ‘Sinds 1987 uw buurtzame bank’. 

Om het buurtgevoel te vergroten steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten. 

Zakelijk financieren 

Zakendoen begint bij RegioBank met een persoonlijk gesprek want ondernemers zijn er in alle soorten en maten. Of de ondernemer nu een eigen winkel heeft of bestuurder is van een vereniging, RegioBank helpt lokale ondernemers en bestuurders. Zakelijk financieren kan nu ook bij RegioBank Oudehaske. 

 

‘Zakelijke klanten krijgen bij ons altijd persoonlijke aandacht. Ze kunnen bij ons binnenlopen zonder afspraak. We willen de klant echt leren kennen. Daardoor kunnen we goed meedenken met hun financiële vraagstukken. Bij ons vinden ze betalen, sparen en nu ook lenen onder één dak. Verder verzorgen wij overige diensten zoals een zakelijke overstapservice en vaste en mobiele betaalautomaten. Hierdoor kan een ondernemer echt voor al zijn zaken bij ons terecht,’ aldus Foppie.

Partners