friesjournaal logo

Gasten van de Veluwe in stijl: Jaap van de Pavert (Metselgilde Veenendaal), Gert van der Kolk (tuincentrum De Wildernis Achterberg in Rhenen), Robert Henken (Henken Sierbestrating in Veenendaal) en vleeshandelaar Cor van Doorn van De Gaasterlander (kruidvarken Frievar), die het lekkerste varkensvlees levert. Hij heeft een vakantieoptrekje in Langweer en een woonboerderij in Delfstrahuizen (de voormalige stee van ex-topman van KPN Cees Griffioen).

Wat Stamtafeltocht 2022

Waar Op rondvaartboot Frisian Queen door De Oude Venen

Wanneer Donderdag 6 oktober

Aantal gasten 80

Wie Iedereen die € 200 ex btw betaalde voor deelname (all inclusive)

Bijzonderheden Het evenement droeg als thema Qatar, met een knipoog naar het wereldkampioenschap voetbal dat in november begint. Behalve vier sjeiks wees verder weinig op het veel bekritiseerde WK dat door slechte arbeidsomstandigheden nogal wat slachtoffers onder bouwvakkers eiste. Om alvast in de stemming te komen droegen de opvarenden oranje sjaals om de hals.

GROUW – Een van de klassiekers op de netwerkagenda is de Stamtafeltocht die begin deze eeuw voor het eerst werd gehouden door het bureau Wiis-Sulis van Jan Heida. Het was alweer de 22steeditie. Zo gek als vroeger verloopt het tegenwoordig niet meer, maar nog altijd is gezelligheid troef. Vertrekplaats was ditmaal de steiger van hotel Oostergoo in Grouw, dat in andere handen is gekomen. Hopelijk blijft de uitstraling van de oude herberg behouden en tovert men het niet om in een modern jasje. Oostergoo was tevens de eerste stamtafel die men aandeed. Het zou mooi zijn dat op de lelijk wit gesausde wanden een warm Engels behang komt. De volgende (en enige halte) was brasserie Westersail in Earnewâld van Renske Wester. Op het terras op deze mooie zonnige dag voerde Danny Panadero zijn show op.

Partners