friesjournaal logo

LELYSTAD – De nieuwe Targa 32 is langer en breder dan zijn voorganger de 31. Dit vertaalt zich vooral in een grotere eigenaarshut en een royalere badkamer. Bovendien heeft de 32 een moderner uiterlijk gekregen met als meest in het oog springende voorbeeld de negatieve spiegel. De Targa 32 wordt in ons land geïmporteerd door SkipsYachting in Lelystad.

De grotere voorhut in de Targa 32 biedt plaats aan een V-bed met een lengte van 2,10 meter. Verder in deze hut opbergmogelijkheden waaronder kasten. De tweede hut bevindt zich midscheeps en heeft een tweepersoonsbed en een zeekooi. Ook hier kasten. In dit deel ook de badkamer met toilet, douche en wastafel. Met twee treden wordt het stuurhuis bereikt. Aan bakboord een U-bank en een tafel met zicht op het water. De rugleuning van het voorste deel van de bank is klapbaar waardoor een meevaardersplaats voor twee personen ontstaat. Tegenover de bank de stuurstand met daarnaast de kombuis. Het interieur is standaard met geolied teak betimmerd, maar andere houtsoorten zijn mogelijk.  Het stuurhuis heeft aan beide zijden een deur die toegang biedt tot het gangboord met hoge verschansing. Hierdoor is het mogelijk zonder obstakels rondom de opbouw te lopen.

In de nieuwe Targa 32 is de trap naar de flybridge geïntegreerd in de opbouw. De kuip heeft standaard twee banken die tevens dienst doen als bakskist. Deze vormen ook de beluchting van de machinekamer. Via een dubbele doorgang wordt het zwemplatform bereikt. Hier een inspectieluik voor de sterndrives. Naast langer en breder is ook ruimtewinst gehaald uit de negatieve spiegel. Deze werd tot nog toe alleen toegepast op de grotere Targa’s die voorzien zijn van het Volvo Penta IPS-systeem. Standaard wordt de Targa 32 aangedreven door een Volvo Penta D6 van 370 pk (33 knopen). Wie nog meer op wil schieten kan kiezen voor een dubbele motorisering met de nieuwe Volvo Penta D6 2 x 400 pk (44 knopen).

Prijs standaarduitvoering: € 235.620. Technische gegevens Targa 32: Lengte over alles: 10,78 m Lengte romp: 9,82 m Breedte: 3,37 m Gewicht: 6.300 kg Inhoud brandstoftank: 800 l Inhoud watertank: 120 l

Partners