friesjournaal logo

MAKKUM –  De Cobra 33, een zeilcruiser voor sport en familie, is getest door een team van de Waterkampioen. De originaliteit, zeileigenschappen en prijs/kwaliteitverhouding worden als belangrijkste pluspunten genoemd.

[banner]

De Cobra 33 is in twee uitvoeringen getest: met een vaste kiel (diepgang 1,65 meter) en een met midzwaarduitvoering. De boot met de vaste kiel en doorgelat grootzeil loopt aan de wind bij 13 knopen ongeveer 6  knopen. En door de geringe golfslag kan deze boot tot 35 graden aan de ware wind varen, de midzwaardboot een paar graden lager. “Uitstekend”, aldus de testers van het watersportblad. De ruime kuip is heerlijk voor de ware zeilers en het interieur is doeltreffend ingericht, eerlijk ingetimmerd met licht mahonie en biedt het nodige comfort. De Waterkampioen geeft aan dat er met de Cobra “iets eigenwijs komt aanzeilen op de markt”.

De Cobra wordt gemaakt en ontworpen in Polen. In 2005 is de werf begonnen met de bouw van deze schepen, die eigenlijk speciaal zijn ontwikkeld voor de verhuur. Maar doordat huurders zo enthousiast waren over het gebruik, is de boot in productie genomen voor verkoop. Abele de Jong, de nieuwe eigenaar van importeur Tornado Sailing uit Makkum hierover: “de Poolse werf Rufi reageert heel positief op aanwijzingen en opmerkingen van onze klanten en passen dit graag aan in het ontwerp”.

Partners