friesjournaal logo

APPELSCHA – In Appelscha is de Club Diplomatique heropgericht. Gezien de intensieve samenwerking met Fan Fryslân wordt de naam gewijzigd in Club Diplomatique Fan Fryslân. ‘Het bundelen van de krachten van leidende personen – met een Fries hart - uit het bedrijfsleven, bestuur, cultuur, onderwijs en sport in Friesland, is een bijzonder initiatief in Nederland,’ zeiden voorzitter Anne Jan Zwart en Commissaris van de Koningin John Jorritsma op de openingsbijeenkomst.

‘De Club Diplomatique Fan Fryslân heeft drie doelen,’ aldus Zwart, in het dagelijks leven directeur van ECOstyle. ‘We willen helpen bij structurele verbeteringen in de Friese economie, we willen nieuwe, innovatieve ontwikkelingen in de provincie stimuleren en als ambassadeurs onze provincie promoten in onze dagelijkse werkzaamheden.’

De Club Diplomatique wil niet zomaar weer een extra netwerk zijn. ‘We zijn een club en geen commercieel netwerk,’ vervolgt Zwart. ‘Mensen worden niet lid om een persoonlijk belang, maar om samen vorm te geven aan de Friese toekomst. Want als het met Friesland goed gaat, gaat het met iedereen goed.’

Samenwerking Fan Fryslân Zoals de naam al zegt gaat de Club Diplomatique Fan Fryslân samenwerken met Fan Fryslân. Onder deze noemer is de provincie gestart met een bredere regiomarketing. ‘Fan Fryslân heeft als doel het imago van Friesland te verbreden. Zodat we niet alleen meer bezoekers maar ook meer bedrijven, studenten, hoger opgeleiden en bewoners interesseren, aantrekken en behouden. En dat kun je alleen samen succesvol doen. Daarom zijn we ook verheugd over deze samenwerking,’ zegt John Jorritsma.

De samenwerking houdt onder andere in dat de Club Diplomatique Fan Fryslân jaarlijks een financiële bijdrage levert aan de campagnes van Fan Fryslân. Ondernemers liften mee op de activiteiten en uitingen van Fan Fryslân. ‘Een prachtige win/winsituatie,’ besluiten Jorritsma en Zwart.

Partners