friesjournaal logo

Arrianne Aukes uit Wolvega reist de hele wereld over voor de beste golfen om haar freestyle kunsten op een surfboard te vertonen. Dit jaar behaalde ze een vijfde plaats in de PWA World Tour Freestyle.

Geboortedatum en plaats 1 oktober 1986 in Wolvega

Woonplaats Amsterdam

Opleiding Bachelor behaald in Bestuur en Organisatie aan de Vrije Universiteit. Nu bezig met een minor Organisatie Psychologie aan de Open Universiteit.

Gezin Ik heb een oudere broer en jonger zusje, en iedereen in ons gezin windsurft. Ik heb een hele hechte band met mijn familie en ze staan volledig achter me met mijn keuze om voor het windsurfen te gaan.

Hobby’s Windsurfen, snowboarden, wakeboarden, lezen, dansen, sporten.

Inspiratie Ik krijg inspiratie van zoveel! Van hele goede windsurfers, van beginnende windsurfers die heel enthousiast zijn, van filmpjes, van een mooie dag met zon en wind, van andere sporten die ik doe, en van iedereen om me heen.

Voorbeeld Ik heb niet echt een voorbeeld. Mensen die doen waar ze gelukkig van worden, hun dromen waar willen maken en gaan voor hun passie zijn allemaal voorbeelden voor me.

Ambitie In de top drie van het WK Freestyle eindigen.

Favoriete surfwater Workum, Brazilië en Bonaire

Favoriete move Funnel en Forward

Hoogtepunt Nederlands Kampioen Freestyle 2011, 4e op het WK in Bonaire in 2011.

Hekel aan Ruzie, zuurkool, windstilte, oneerlijkheid en regen als ik me buiten moet omkleden na het surfen.

Blij van Familie, vrienden, warmte en zon, een goede windsurfsessie en het landen van een nieuwe move na honderd keer proberen.

Beste advies ooit gekregen Go for it! Je studie afmaken kun je altijd nog doen over vijf jaar, windsurfen in de wereldtop kan je niet over vijf jaar nog gaan doen.

Levensmotto Geniet van het leven! (is dat een motto? Ik heb niet echt een motto haha)

Partners