JOURE – NBOV blijft het ledenvoordeel uitbreiden. Woensdag 8 september 2010 is tijdens een feestelijke bijeenkomst de aftrap gegeven voor een nieuw initiatief: BroodnodigVerzekerd.nl.  Een eerste pilot wijst uit dat bakkerondernemers aanzienlijk voordeel op de verzekeringspremie kunnen realiseren. De eerste bakkers zijn inmiddels overgestapt.

BroodnodigVerzekerd is een samenwerking tussen NBOV en Marsh. Marsh, onderdeel van het internationaal opererende Marsh & McLennan Companies, is wereldwijd marktleider als het gaat om verzekeringsoplossingen.

Marsh gaat onder de naam BroodnodigVerzekerd NBOV leden benaderen om het huidige zakelijke verzekeringspakket te analyseren door erkende verzekeringsadviseurs. Via een website kunnen leden zelf een vragenlijst doorlopen en zodoende een risicoprofiel van hun organisatie opstellen. Op basis van dit risicoprofiel bieden zes verzekeraars hun premie aan, waarbij de bakkers kunnen kiezen uit de drie scherpste aanbieders. Regionaal opererende verzekeringsadviseurs gaan NBOV leden hierbij ondersteunen. Op de website kan ook een bezoekafspraak worden gemaakt. Zodoende hebben NBOV leden naast een scherpe premie ook toegang tot goed advies.

Pilot in Friesland Ynte Kuindersma van Kuindersma Verzekeringen uit Joure benaderde samen met Marsh de NBOV voor een proef onder 12 Friese bakkers. En wat bleek? Alle bakkers konden voordeel realiseren. Ook was er bij 80% van de bakkers sprake van onderverzekering. In geval van schade kan dit leiden tot een lage uitkering en zelfs faillissement van de bakker. Bakkers kunnen op de premie besparen, in de pilot is de besparing opgelopen tot ruim € 5.000. Afhankelijk van de omvang de bakker kan dit voordeel nog verder oplopen.

Vanwege het grote succes in de pilot heeft de NBOV besloten samen te gaan werken met Marsh via BroodnodigVerzekerd en het voordeel voor alle leden toegankelijk te maken.

Verzekeringsadviseur Kuindersma zal starten in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Voor de overige provincies wordt samengewerkt met regionale kantoren.  Via www.broodnodigverzekerd.nl kan een afspraak worden gemaakt met een adviseur of een profiel worden opgesteld dat met een adviseur zal worden besproken.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen