friesjournaal logo

LEEUWARDEN – Een nieuwe naam, een nieuw pand en een nieuwe partner. De Haan Advocaten in Leeuwarden heeft de organisatie eens flink opgefrist. De veranderingen sluiten aan bij het karakter van de overige vestigingen van het grootste advocatenkantoor in Noord-Nederland: een modern en transparant fullservice kantoor waar cliënten zich thuis voelen en kunnen rekenen op uitstekende juridische bijstand.

In 2007 fuseerde het kantoor van Wim Sleijfer en Pieter Tuinman, de gevestigde orde van de Friese advocatuur, met advocatenkantoor De Haan tot De Haan TuinmanSleijfer. De toevoeging was belangrijk voor de naamsbekendheid van het gefuseerde kantoor. Met de fusie werd het monumentale pand aan de Sophialaan te krap voor de circa dertig medewerkers.

‘Het souterrain en de zolder moesten worden benut om iedereen een plek te geven. Vanaf dat moment zijn we op zoek gegaan naar een nieuw pand. Eind 2009 viel ons oog op dit kantoorpand aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden,’ vertelt partner Anne Henk van der Wal.

De verhuizing naar het nieuwe pand vormde de aanleiding tot het voeren van een nieuwe naam: ‘De Haan Advocaten is inmiddels een bekende naam, maar de heren Tuinman en Sleijfer blijven betrokken.’

Creatief karakter In het huidige kantoorpand was een reclamebureau gevestigd. Het ruimtelijke pand bestaat uit twee delen en wordt gekenmerkt door het transparante en open karakter. De medewerkers en cliënten zijn enthousiast over de nieuwe werkplek.

‘Het pand heeft een moderne en frisse uitstraling en energieke sfeer. Het creatieve karakter van de vorige eigenaar is voelbaar. Voldoende inspiratie voor het verrichten van ons werk,’ glimlacht Oscar van Oorschot.

Oscar is onlangs toegetreden tot De Haan Advocaten na jarenlang zelfstandig kantoor te hebben gehouden in Leeuwarden. Van solo naar een groot kantoor. Is dat niet enorm wennen? ‘Het was een bewuste keuze. Na vijftien jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en werkomgeving. Het klikte meteen met de partners van De Haan Advocaten en ik krijg hier voldoende ruimte voor het uitoefenen van mijn vak.’ Oscar is curator en cliëntadvocaat. Hij beschouwt zichzelf als een echte procesadvocaat: ‘Mijn klanten zijn vaak stellig en willen hun gelijk halen voor de rechtbank. Daar voel ik mij comfortabel bij, ik bijt me graag vast.’

De vestiging van De Haan Advocaten Leeuwarden bestaat uit vijf partners. Naast Oscar van Oorschot zijn dat Anne Henk van der Wal, Ruud Glas, Matthijs Sturms en Wim Veldjesgraaf.

Door het vuur De partners delen allen de passie voor de advocatuur en het streven om voor elke cliënt door het vuur te gaan. Ruud Glas: ‘Wij werken oplossingsgericht en proberen zaken altijd snel af te handelen. Een cliënt is niet gebaat bij jarenlange procedures. Ons doel is een stabiel klantenbestand van MKB ondernemers en grootzakelijke ondernemingen op te bouwen. Deze ondernemers bieden wij volledige juridische ondersteuning. Vanzelfsprekend staat ons kantoor open voor iedereen die juridisch advies nodig heeft.’

De Haan Advocaten heeft vestigingen in Groningen, Almere, Assen en Zwolle. ‘Het voordeel van de grootte van ons kantoor is dat wij ons meer kunnen specialiseren,’ zegt Anne Henk. ‘Iedereen kan doen waar hij of zij goed in is. Dat geeft comfort en kracht en betekent dat wij klanten niet teleurstellen,’ besluit Oscar van Oorschot.

Partners