LEEUWARDEN – De klasse droop er van af bij Fleurons & Prins in Leeuwarden, dat een presentatie hield van sieraden en horloges van het befaamde, wereldberoemde huis Chaumet. Dit merk wordt vertegenwoordigd door Fleurons & Prins, gevestigd in hartje Leeuwarden aan de Grote Kerkstraat. Gasten op de speciale VIP avond konden zich vergapen aan zoveel moois en exclusiefs.

[banner]

Chaumet is hét merk van de Europese vorstenhuizen. De Koninklijke traditie werd al gauw ingezet na de oprichting van Chaumet in 1780 door Marie-Etienne Nitot. Een van zijn eerste klanten was Joséphine, de vrouw van Napoleon Bonaparte. De Franse keizer viel om van bewondering toen hij haar voor het eerst met een sieraad van Chaumet zag. Na de dood van Nitot in 1814 maakte Chaumet onder Jean-Baptiste Chaumet en diens zoon Jules romantische sieraden en juwelen geïnspireerd door de Italiaanse renaissance. Hun opvolger Jean-Valentin Morel (1794-1860) opende een juweliershuis in Londen en mocht Koningin Victoria tot zijn clientèle rekenen. Hij werd de ambassadeur van stijl genoemd.

Onder Joseph Chaumet (1852-1928) ging het huis zich specialiseren in het maken van tiara’s; kronen die gedragen worden door koninginnen en prinsessen, door adel en in aristocratische families. Nog tot op de dag van vandaag dankt Chaumet haar wereldfaam aan deze specialiteit. Zoon Marcel Chaumet (1886-1964) staat bekend als een avant-gardistische juwelenmaker die Chaumet, sinds 1907 gevestigd in een Koninklijke residentie in het centrum van Parijs aan 12 Place Vendôme, die het huis naar een nieuwe tijd loodste.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen