friesjournaal logo

Tjitze van der Dam uit Oudeschoot behoort tot het koksgilde nationale jeugdkookteam. Dit team won tweemaal goud in de klasse koud buffet op de Culinary World Cup in Luxemburg tijdens de beurs Expogast. De inzending voor koud buffet kreeg de hoogste waardering en het team van Tjitze werd tevens overall winnaar van de jeugdteams.

Naam Tjitze van der Dam

Geboortedatum en plaats 20 September 1986 te Jubbega

Woonplaats Oudeschoot

Beroep Ben momenteel werkzaam als Sous Chef bij restaurant De Jufferen Lunsingh te Westervelde

Opleiding Laatst genoten opleiding is niveau 4 Gespecialiseerd Kok

Gezin Samenwonend met mijn vriendin Jeanet

Hobby’s Koken

Inspiratie Eigenlijk haal ik overal inspiratie vandaan; uit de natuur, reizen, maar ik word ook geïnspireerd door mijn collega’s

Voorbeeld Een voorbeeld gaat bij mij verder dan één persoon, kijk bijvoorbeeld naar je gezin, familie, vrienden en collega’s. Maar als ik een chef zou moeten noemen kom ik al snel op René Redzepi, een Scandinavische chef die vooral met streekproducten werkt

Ambitie Er zijn zoveel ambities, chef worden van een goedlopend restaurant, internationale prijzen winnen op wedstrijdniveau en ga zo maar  door

Hoogtepunt Het winnen van deze wedstrijd is natuurlijk wel één van de hoogtepunten uit mijn nog korte carrière en hoop er nog veel aan toe te voegen

Hekel aan Ongestructureerd werken, gebrek aan discipline, ongemotiveerd zijn

Blij van Gemotiveerde collega’s, mooie streekproducten en natuurlijk van tevreden gasten, want daar draait het hele vak om

Beste advies Blijf maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Wel een beetje cliché maar het is natuurlijk wel zo

Levensmotto Leef en geniet van elke dag, het kan nu nog!

Partners