friesjournaal logo

LEEUWARDEN - Advocatenbureau Tulp Advocaten heeft dit jaar de Alpe d’Huez beklommen. Het opgehaalde geldbedrag werd geschonken aan het Jeugdsportfonds Friesland. Tijdens de persdag van Cambuur op werd de cheque uitgereikt aan Cor Greben voorzitter van het Jeugdsportfonds Friesland.

Bij de uitreiking van de cheque en de persdag van Cambuur, waren ook 15 enthousiaste kinderen van de Leeuwarder Plataanschool uitgenodigd. Deze kinderen sporten ook via het Jeugdsportfonds Friesland. Zij werden in het officiële Cambuurtenue gehesen en mochten zo één voor één op de foto. Aansluitend werd er een foto van de groep gemaakt met de voltallige selectie van Cambuur. Maar Cambuur doet meer. In september geven de spelers een clinic voor de basisschoolleerlingen van de Plataanschool.

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen tot 18 jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Dankzij het Jeugdsportfonds wordt dit wel mogelijk gemaakt en kan de (sport)droom van deze jongeren waar gemaakt worden.

Partners