SURHUISTERVEEN – Dalstra Reizen in Surhuisterveen heeft als eerste touringcarbedrijf in Noord-Nederland een convenant met ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport) ondertekend. Hiermee streeft Dalstra naar optimale veiligheid en duurzaamheid. Ook zet men in op een vermindering van de toezichtlast. Pieter Hofstra, voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer, was bij de ondertekening aanwezig.

Om voor een convenant in aanmerking te komen moet een bedrijf voldoen aan verschillende criteria. Zo moeten de beheersmaatregelen voor veiligheid, kwaliteit en interne controle goed zijn. Verder zijn goede resultaten bij eerdere inspecties een voorwaarde en moet het bedrijf aantoonbaar gemotiveerd zijn om de risico’s te beheersen. Als een organisatie aan die voorwaarden voldoet, maakt de inspectie afspraken over hoe zij toezicht houdt.

ILenT wil met het afsluiten van convenanten bedrijven tot een kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering stimuleren en het terugdringen van risico’s bevorderen, terwijl de inspectie zich meer kan richten op vervoerders die meer toezicht nodig hebben.

Dalstra heeft 30 touringcars die worden ingezet voor zakelijk vervoer, schoolvervoer, meerdaagse- en dagtochten. Voor het eigen touroperating-programma  rijden de touringcars door heel Europa. Tevens organiseert Dalstra bus- en vliegreizen naar onder andere Indonesië, Sri Lanka, Suriname en Zuid-Afrika.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen