friesjournaal logo

LANGWEER – De zevende editie van de Heerenveen Regatta is gewonnen door Rabobank Heerenveen. In de praam van Klaas Boersma was de ploeg van teamcaptain Wilant Steenhoek over twee manches veruit de beste op de Langweerder Wielen. Tweede en derde werden respectievelijk de DBC Groep en Groenewegen, die in de persoon van Foppe de Haan een watersportende coach aan boord had. Het evenement dat onder fraaie omstandigheden werd gehouden was zeer geslaagd.

De Rabobank had het voordeel dat er van de gasten enkele zwaargewichten ontbraken, alsook de boomlange commercieel directeur Jan Feenstra (wel aanwezig bij de prijsuitreiking), wat bij de lichte bries die er stond minder waterweerstand gaf. De schiftende wind zou wel eens verrassingen kunnen opleveren, maar desalniettemin wist Klaas Boersma in dit ogenschijnlijk gelukzeilen de favorietenrol waar te maken.

De wedstrijd duurde langer dan voorgaande jaren en sommige vrouwen moesten voor een wc-bezoek aan boord van het startschip worden gezet. De start werd als gevolg van de veranderende winrichting twee keer uitgesteld. Bij de bovenboei was het een gedrang van jewelste, maar het aantal aanvaringen viel mee.

De poedelprijs was voor het team van Stolp Holding, welke praam vanwege een sanitaire stop in de rietkraag belandde en daardoor veel terrein verloor.

Het comité, bestaand uit Louis de Boer, Albert van Keimpema, Eddie de Leeuw en Onno Heida, had besloten om na het palaver per loting de teams aan de pramen te koppelen om discussies over voorkeuren te voorkomen. De wedstrijdleiding lag in handen van Eelke Dijkstra van Vaarevents. Met een vloot van 19 pramen was de animo voor de oergezellige Heerenveen Regatta onverminderd groot.

De prijzen werden uitgereikt door Hilda van der Meulen, Miss Nederland 1993. Daarna was er een rijkelijk voorzien buffet (het gastheerschap werd verzorgd door Beijk Catering) met een muzikale omlijsting door Anneke Douma en Agnes Sambrink. Met een afterparty in De Drie Zwaantjes werd het prachtige zeilfestijn afgesloten.

Uitslag (tussen haakjes de teamcaptain)
1 Rabobank Heerenveen (Wilant Steenhoek), DBC Groep (Lilian Ouwerkerk), 3 Groenewegen Advocaten & Notarissen (Pieter de Boer), 4 PMH Investments (Durk van der Meer), 5 Friesland Bank (Rob Dragt), 6 Beijk Catering (Marcel en Fokko van der Velde), 7 Kuiper Verzekeringen (Jacco en Jaap Kuiper), 8 De Heeren geïntegreerde marketing (Gerard Smit), 9 A. Hak Infranet (Willem de Haan), 10 Filter Service (Otto Tulner), 11 Van der Werff Logistics/Metaalhandel De Horne (Arjen Tulner), 12 Gemeente Heerenveen (Elsemarie Oosterveen), 13 NIPA Recreatie/RBMT Bedrijfsmakelaars (Luite Berkenbosch), 14 De Beier BMW (Sybren van der Goot), 15 Beenen Industriële Automatisering (Harry Wiersma), 16 Acera accountants & raadgevers (Peter Paul Koenders), 17 Stolp Holding (Henk Stolp), 18 Siebenga Bouw/Timmerfabriek Heerenveen (Gerrit de Leeuw), 19 Pro Plan Projectontwikkeling (Klaas Postma).

Partners