friesjournaal logo

HEERENVEEN – Lucas Wijnwinkel in Heerenveen geeft inspiratie aan wijnbeleving. Deze nieuwe zaak aan de Lindegracht, die recent werd geopend, biedt de mooiste wijnen van gerenommeerde wijnhuizen op alle continenten (Zuid- en Noord-Amerika, Zuid-Afrika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland). Onder andere liggen wijnen van Boschendal en De Rothschild en de beste champagnes in de rekken bij Lucas Wijnwinkel.

Mark Lucas (23) heeft als sommelier in diverse toprestaurants in het westen, in Amsterdam en in Friesland gewerkt. Na acht jaar ervaring te hebben opgedaan vond hij het tijd worden om voor zichzelf te beginnen. De wijnen verkoopt hij behalve in de winkel ook via een webshop en hij levert aan huis.

De horeca wordt dagelijks beleverd. Een extra service (gratis) van Lucas Wijnwinkel aan horecazaken is het samenstellen van een uitgebalanceerde wijnkaart.

Een andere doelgroep is het bedrijfsleven. Lucas Wijnwinkel is in staat de mooie, gevarieerde wijnpakketten aan te bieden in de vorm van relatiegeschenk, cadeauartikel of kerstgratificatie. Deze pakketten kunnen worden aangevuld met kazen, gadgets en accessoires.

In de wijnwinkel heeft Mark Lucas een ambiance gecreëerd die aansluit bij een restaurantsfeer en die geënt is op gastvrijheid. De uitstraling is trendy chique. Het interieur heeft fraaie houtaccenten en wordt met LED warm uitgelicht. Er is gekozen voor duurzame materialen met ecolabels. Achter het royale pand is een intieme binnentuin.

Het assortiment van de winkel bestaat voor 90% uit wijnen. De overige 10% betreft exclusieve wijnglazen, serviezen met geglazuurd porselein, koffie (Buscaglione) en thee (Taylors).
‘Wij zijn met dit concept de enige wijnwinkel in Noord-Nederland,’ aldus Mark Lucas.

Partners