friesjournaal logo

HEERENVEEN – Juni was weer de diplomamaand. Veel scholieren konden de vlag in top hijsen. Hoewel ieder diploma een prestatie is om trots op te zijn, zijn er altijd een paar hoogvliegers, ook in Friesland. Zoals Jorrit Visser die een tien scoorde op zijn examen Grieks, een prestatie die zelden wordt geleverd. Ook niet door zijn docent aan het Bornego College in Heerenveen. Daarom aandacht in deze rubriek voor ‘slimmerik’ Jorrit Visser.

Volledige naam Jorrit Sytse Visser

Geboortedatum en plaats Ik ben geboren op 5 mei in 1994 te Heerenveen.

Woonplaats De Knipe. Een geweldig en gezellig dorp.

Opleiding Ik heb dit jaar het gymnasium afgerond aan het Bornego College in Heerenveen.

Gezin Thuis woon ik samen met heit Andries en mem Sjoukje. En natuurlijk broertje Jelmer.

Hobby’s Eigenlijk alle sport. Voetbal en wielrennen zijn mijn favorieten. Best wel verslaafd misschien. Van vrienden hoor ik wel eens dat het te ver gaat, haha. Ook auto’s vind ik prachtig, en dan met name de Citroëns.

Inspiratie Sporters die tot het gaatje gaan en iets extra’s kunnen brengen door hun doorzettingsvermogen. Bijvoorbeeld wielrenners die gebutst en gehavend met gebroken benen het toch voor elkaar weten te boksen om de finish te bereiken. Je kunt veel, als je maar doorzet.

Voorbeeld Lance Armstrong. Hoe hij kanker heeft overwonnen en vervolgens in totaal zeven keer de Tour de France heeft gewonnen is ongelooflijk. De laatste tijd wordt hij vaak beschuldigd van dopinggebruik, maar voor mij is hij nog onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Ambitie Verplaats ik steeds weer. Eerst was mijn ambitie om de examens te halen. Het volgende doel is om mijn vervolgopleiding Econometrie tot een goed einde te brengen. Een goede strategie al zeg ik het zelf.

Hoogtepunt Toch wel de 2e plaats die ik behaalde bij het Certamen Septentrionale (noordelijke vertaalwedstrijd) door mijn Latijnse vertaling.

Hekel aan Ego’s.

Blij van Mooi weer en gezelligheid.

Dromen Ooit hoop ik na mijn opleiding in de sportsector terecht te komen. Het lijkt me geweldig om bij zoiets betrokken te zijn.

Levensmotto Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. De eerste die in mij op kwam.

Partners