friesjournaal logo

HILVERSUM / JOURE - Doppio Espresso Hilversum heeft de Publieksprijs in de Koffie Top 100 gewonnen. Ook de vestigingen van de espressobarketen in Joure en Zwolle hebben een notering in de Koffie Top 100 behaald. Doppio Espresso Joure behaalde de 8e plek en is daarmee de beste Doppio Espresso vestiging volgens de vakjury.

[banner]

De Koffie Top 100, een ranglijst van de honderd beste koffie-adressen van Nederland, vindt met ingang van 2012 jaarlijks plaats op initiatief van het vakblad Misset Horeca en Friesche Vlag. Kandidaten werden aangedragen door koffiebranders en –leveranciers. Doppio Espresso ontvangt de prijzen ruim vijf jaar nadat de eerste Doppio Espresso in Groningen werd geopend. Vrijwel meteen na de opening kwam Doppio Espresso als schenker van de beste koffie uit een test van het Algemeen Dagblad (oktober 2008). Sindsdien heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt.

Het publiek koos Doppio Espresso Hilversum als meest favoriete espressobar. Het winnen van de Publieksprijs heeft de snelgroeiende espressobarketen dus te danken aan haar fans. Op de Koffie Top 100 Facebookpagina kon gestemd worden voor de Publieksprijs. Hier is massaal gehoor aan gegeven, duizenden stemmen zijn uitgebracht door de gasten van de genomineerde koffiezaken. Doppio Espresso kreeg in totaal ruim 500 stemmen in de verkiezing en is daarmee uitgeroepen tot publieksfavoriet. Doppio Espresso is enorm blij met deze prijs. Passie en beleving zijn uitgangspunten bij Doppio Espresso. Geen saai kopje koffie in een stijlloze zaak maar een zinnenprikkelende ervaring die van gasten fans maakt. Het winnen van de Publieksprijs laat zien dat de espressobar al vele harten heeft veroverd met hun uitstekende koffie. De eerste vestiging opende in 2007 haar deuren in Groningen en via een franchiseformule heeft men onderhand een behoorlijk netwerk aan winkels weten op te bouwen; inmiddels zijn er 17 vestigingen van de succesvolle espressobarketen.

Oprichters van Doppio Espresso zijn de Friese ondernemers Peter van Eijl en Jonathan Teoh. In 2010 winnaar van de Jonge Ondernemersprijs. De jury sprak toen lovend over Doppio Espresso vanwege hun visie, durf en doorzettingsvermogen.

Doppio Espresso legt de focus op kwaliteit en innovatie. Mensen blij maken en de beste zijn, dat is waar Doppio Espresso naar streeft. De franchisenemers en baristi worden opgeleid in de vestiging in Joure. Deze vestiging is de pilot, trainings- en flagshiplocatie van de espressobarketen. Daarnaast werken ze vanuit dit opleidingscentrum aan de ontwikkeling van het concept, zodat ze gasten blijvend kunnen verrassen met superieure koffie-innovaties en buitengewone momenten.

Partners