friesjournaal logo

‘Goeije maten’: Syb van der Ploeg en Thom van der Heide.
‘Goeije maten’: Syb van der Ploeg en Thom van der Heide.

 

‘Wy binne goeije maten.’ Daarmee verklaart Thom van der Heide van Frouckje State in Ryptsjerk waarom Syb van der Ploeg met De Kast in dat restaurant het premièreweekend van de nieuwe cd Dreamflecht yn de tiid afsloot. In persoonlijke sfeer kreeg het een tintje met Make a Wish promotie. De aan een hersentumor lijdende Hanneke Vulperhorst (15) uit Leeuwarden mocht tijdens het concert vertellen over haar wens – een vliegreis naar Amerika – waarbij ze zelfs in de cockpit had mogen zitten. Haar gezonde leeftijdsgenote Lotte Broersma zong daarna met Syb in een duet de sterren van de hemel.

‘Geweldig,’ aldus staatssecretaris Joop Atsma, die meteen een tweet liet uitgaan naar zijn 11.000 volgers. Hij en vrouwlief Tea praatten onder meer bij met Jouke Oostenbrug van A.J. Catering en Meer uit Harkema. Dat ‘Meer’ heeft betrekking op zijn vrouw Annemarie van der Meer, met wie Oostenbrug onder meer de catering tijdens de laatstgehouden wielerronde op de Merk in Surhuisterveen verzorgde.

Met volle teugen genoot ook Annie van der Velde – ‘de vrouw van Riemer’ – van het concert. ‘Een mooie cd als Sinterklaascadeau of om weg te geven bij het skûtsjesilen,’ zo reageerde zij spontaan.

Menigeen greep ook de gelegenheid aan voor een babbeltje met Henk Angenent en zijn vrouw Sannah uit Woubrugge.

‘Het winnen van de Elfstedentocht blijft mij tot na mijn dood achtervolgen. Een van de leuke kanten er van is dat ik hier ben uitgenodigd,’ zegt hij. En om zijn bijnaam van toen, ‘Spruitjeskoning’, de wereld uit te helpen: hij is al jaren paarden- en schapenfokker. Henk is daarvoor veel in Friesland. Zijn merries laat hij namelijk dekken bij Wiepke van de Langeweg in Bears, met wie hij ook handel doet.

Partners