friesjournaal logo

De directie, vlnr.: Theo van der Werff (l.) en Arjen Tulner (r.) met in hun midden de huidige commissaris Jouke van der Werff.
De directie, vlnr.: Theo van der Werff (l.) en Arjen Tulner (r.) met in hun midden de huidige commissaris Jouke van der Werff.

Tijdens de open dag van Van der Werff Logistics werd de nieuwe op- en overslagloods op het terrein aan It Dok Heerenveen gepresenteerd aan klanten en gasten. Oud-directeur Jouke van der Werff, die nu nog als commissaris aan het bedrijf is verbonden, is verheugd dat er een hal van circa 3.000 vierkante meter is verrezen. Met daarbij nog een wasstraat – schone wagens vormen een visitekaartje – en een tankstation met sterk verbeterde Traxx dieselolie.

Een memorabele ontwikkeling, als Jouke van der Werff denkt aan pake Jouke die in 1916 als melkrijder in Wijtgaard begon.

‘Mijn vader Theo bouwde het bedrijf allengs uit tot een transportonderneming waarmee we in 1979 in de oude zuivelfabriek bij Reduzum ‘de fuotten better ûnder it gat krigen,’ schetst Jouke. ‘Smout pratend’ wijst hij naar de ooit in opdracht van hem gebouwde blauwe tent met daarboven een bord waarmee Van Gend en Loos werd geplaagd.

‘Waar hun chauffeurs er in Parijs tegen op keken, lieten hij voorkomen alsof we zelfs de Eiffeltoren wel konden vervoeren.’

In 1998 werd het besluit genomen om in Heerenveen een nieuwe locatie te betrekken. De huidige directie, Theo van der Werff (operationeel directeur) en Arjen Tulner (commercieel directeur), legt zich daar nu toe op met name het transport van afwijkende maten.

‘Alles wat de pakketdiensten niet kunnen vervoeren, doen wij,’ zegt Theo van der Werff. Het bedrijf beschikt over 82 eigen vrachtauto’s en kan voorts nog 20 wagens charteren. Spil in dat geheel vormen de planning en customer service, met Mark Remmelts als een van de spinnen in dat web.

Arjen Tulner laat weten dat hij blij is met de nieuwe opdrachtgevers die snel vervoer wensen: ‘Daarmee, en met het containervervoer over water, vice versa varend op de lijn Rotterdam – Heerenveen – Groningen, pareren wij de huidige economische omstandigheden.’

Partners