friesjournaal logo

DRACHTEN – Paard Mens Onderwijs (Praktijkopleider voor de Paardenhouderij) en Mennen voor Mensen die teambuilding programma’s voor bedrijven, instellingen en overheden organiseert, verhuizen van Oenkerk naar Drachten. Met ingang van 1 oktober aanstaande is men gehuisvest in het Paardencentrum van het Fries Congrescentrum in Drachten.

‘De kracht zit in de samenwerking en alles wat we het praktijkonderwijs te bieden hebben,’ aldus Johan Brandsma, directeur van het FCD. ‘Met de komst van deze praktijkopleider krijgt het hippische onderdeel van ons complex de functie weer terug waar het ooit voor gebouwd is.’

In Drachten vinden al tal van paard gerelateerde activiteiten plaats zoals quarantaine voor de export van paarden, pensionstalling en hippische evenementen. Het is ook de bedoeling te starten met rij- en menlessen. Het praktijkonderwijs komt door de combinatie met deze activiteiten nog dichter naast het bedrijfsleven te staan.

In Drachten staan jaarlijks grote evenementen op de agenda zoals het Internationaal Concourshippique Noord-Nederland (ICNN), de fokdagen van het Fryske Greidhynder, en de veilingen van Starsale en Unitrot. De studenten zullen ook bij deze evenementen worden betrokken.

Partners