friesjournaal logo

Galerie Peter Bax brengt kunstenaars bijeen in kader van 400 jaar Sneker Waterpoort
Galerie Peter Bax brengt kunstenaars bijeen in kader van 400 jaar Sneker Waterpoort

SNEEK – Galerie Peter Bax houdt volgend jaar september, de maand waarin ook de open monumentendag valt, een expositie in het kader van het 400-jarig bestaan van de Waterpoort. De galeriehouders Peter en Redmer Bax, die vanuit hun galerie uitkijken op de Waterpoort, zijn een klein jaar met de voorbereiding van deze bijzondere expositie bezig. Het bijzondere is dat allen een Waterpoort zullen leveren vanuit hun eigen discipline.

Om dubbele activiteiten te voorkomen en te zorgen dat er niet teveel versnippering rondom dit thema zou ontstaan, zocht de galeriehouders contact met stadsgids Harm Rozenberg. Samen met Feike Damstra namens de Vereniging Historisch Sneek hebben beide heren de handschoen opgepakt en vormen zij nu het aanspreekpunt voor eventuele initiatieven die er worden ondernomen.

Galerie Peter Bax wil breed uitpakken met deze expositie waaraan ruim twintig exposanten zullen deelnemen. Met een aantal kunstenaars wordt nog overleg gevoerd maar definitieve toezeggingen zijn binnen van Cobi Doevendans, Peter Boersma, Julius van Dijk, Corrie Kuipers, Tjeerd Landman, Suzanne Landman, Jip Merkies, Jan van der Meulen, Jan Potma, Han Reeder, Gert Jan Slotboom, Marianna van Tuinen, Ad Verstijnen en Theo Wolfs.

Partners