friesjournaal logo

OUDEHASKE – SMST uit Drachten is gekozen tot Friese Onderneming van het Jaar 2012. Op Ecopark De Wierde in Oudehaske vond de finale plaats. Voor deze editie waren naast SMST Barkmeijer Shipyards uit Stroobos en OrangeGas uit Heerenveen genomineerd. De jury was unaniem in haar beoordeling. SMST werd omschreven als een bedrijf met skills & brains. Een speler op wereldniveau in een bijzondere maakindustrie met uitmuntende kennis op hoog niveau. SMST is gespecialiseerd in levering van klantspecifieke hijs-, transport-, boor- en pijplegsystemen voor met name de offshore, de maritieme industrie, de energiesector (olie- en gaswinning) en de marine. Het bedrijf is opgericht in 1990 en telt 120 medewerkers.

De jury bestond uit voorzitter Hans Konst (gedeputeerde Economische Zaken), Diana Monissen (voorzitter raad van bestuur De Friesland Zorgverzekeraar), Hans Snijder (hoofdredacteur Leeuwarder Courant) en Piet Smit (algemeen directeur Poiesz Supermarkten). Het vijfde jurylid was het publiek. Founders van de verkiezing zijn: Caparis, Deloitte, Friesland Bank, Friesland Lease, De Friesland Zorgverzekeraar, Fritom, Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Nauta Evenementencommunicatie, Leeuwarder Courant, Randstad, Stenden University en de Provinsje Fryslân.

Op de foto algemeen Erik Hessels (met prijs, een vaas van Makkumer aardewerk gemaakt door Koninklijke Tichelaar) te midden van zijn team.

Partners