friesjournaal logo

Op de foto. Vlnr achter: Wessel Kort, Pier van der Meulen, Remko Kort, Dennis de Boer. voor: Notaris Robin Rispens en Jan Hendrik Huisman.
Op de foto. Vlnr achter: Wessel Kort, Pier van der Meulen, Remko Kort, Dennis de Boer. voor: Notaris Robin Rispens en Jan Hendrik Huisman.

GORREDIJK – Vorig jaar kozen drie Gorredijkster bedrijven – Kort & Kort – Ontwikkeling & Bouw, Timmerbedrijf Dennis de Boer en Bouwbedrijf Van der Meulen en Huisman – voor de kracht van het collectief. Met de oprichting van BouwGorredijk willen Wessel en Remko Kort, Jan Hendrik Huisman, Pier van der Meulen en Dennis de Boer hun expertise ten volle benutten. Alle vijf hebben hun eigen kwaliteiten. Wessel Kort is verantwoordelijk voor het zakelijke en commerciële deel. Broer Remko is de constructieve man achter de tekentafel en zorgt dat het werk op de bouwplaats kan worden uitgevoerd. Pier van der Meulen, Dennis de Boer en Jan Hendrik Huisman zijn alle drie allround timmerman met ieder hun eigen specialisatie. De een is goed in fijn timmerwerk en interieurbouw, de ander in renovatie en klein ouderhoud, terwijl nummer drie een meester is in metselen. Wessel Kort: ‘Als collectief bieden we onze opdrachtgevers meer zekerheid en kunnen we grotere projecten aan. Door als één bouwbedrijf te opereren zijn de lijnen met één aanspreekpunt kort. Bovendien kunnen we kostenbesparend werken door gecombineerde inkoop en kunnen we efficiënter werken door gezamenlijke inzet van machines en door het delen van kosten.’ Kort & Kort is onderdeel van BouwGorredijk, maar blijft zich daarnaast als zelfstandige onderneming toeleggen op het ontwikkelen en bouwen van bedrijfspanden.

Partners