friesjournaal logo

LEEK – Met doffe dreunen sloeg Richard Pastoor, zoon van mededirecteur André en kleinzoon van de oprichters Willem en Henny Pastoor, de eerste van 177 palen (18 meter lang) van het nieuwe pand van Telecom Service Groep in de grond. De bouw op het bedrijvenpark Leeksterveld aan De Hoogte in Leek illustreert het fraaie toekomstperspectief van dit succesvolle bedrijf.

Het bedrijfspand is ontworpen door Architectenburo Zijlstra en het bouwkundig advies is gegeven door Ingenieursbureau Wassenaar. De bouw wordt uitgevoerd door BAM Utiliteitsbouw in samenwerking met BAM Techniek. Het nieuwe pand met in totaal drie verdiepingen en een totale oppervlakte van 4.000 m² biedt Telecom Service Groep de mogelijkheid om een verdere groei te realiseren. Medio april 2013 neemt het bedrijf zijn intrek in het pand.

Vijfentwintig jaar geleden gaf Willem Pastoor zijn ambtenarenstatus op en startte hij samen met zijn vrouw een onderneming in alles wat met telecommunicatie heeft te maken. Al gauw was de zolderkamer in De Wilp te klein en verhuisde het bedrijf naar Leek (Valkenburg, Euroweg en Industriepark). Na vele verbouwingen en een blijvende groei van activiteiten werd de tijd rijp gevonden een compleet nieuw pand te bouwen op een prachtige zichtlocatie aan de A7.

Muntjes In zijn welkomstwoord gaf Willem zijn Henny een pluim: ‘Als zij niet zo goed op de muntjes had gepast hadden we nu niet kunnen bouwen. Zakendoen en een adequaat debiteuren/crediteurenbeheer zijn moeilijk te combineren. Gelukkig heb ik daar nooit zorgen over gehad.’

Titus Zwart van BAM Techniek bedankte Henny eveneens: ‘Trouwens, mooi dat de muntjes worden geïnvesteerd!’ Waarop Henny uit gekheid snedig antwoordde: ‘Ik heb er wel een beetje moeite mee.’ Titus onderstreepte voorts de kracht van een familiebedrijf: ‘Tegenwoordig zijn er grote concerns die hun tafelzilver moeten verkopen, daar waar bedrijven als Telecom Service Groep anticyclisch investeren.’

Zijn collega van BAM Utiliteit, Maarten Volbeda, sprak van een ‘duurzaam, functioneel en goed doordacht gebouw’ dat geheel in de stijl en visie van Willem Pastoor van de grond zal komen. Bouwen is één, toezicht houden is twee, aldus Maarten. Wat dat betreft zit het wel goed, meende hij, want Willem (‘een kritische opdrachtgever’) houdt het proces zelf in de gaten. Natuurlijk zal er veel functionele techniek door Telecom Service Groep in het gebouw worden ‘gestopt’. Tegenwoordig staat techniek op de eerste plaats. Daarom repte Maarten van ‘een gouden business’ waarin het bedrijf van Willem opereert.

Totaaladvies Telecom Service Groep is dé partner voor een totaaladvies op het gebied van zowel vaste als mobiele telecommunicatie, ICT-dienstverlening, netwerkbekabeling en beveiliging. De corebusiness is het leveren en installeren van professionele oplossingen, speciaal aangepast aan de wensen van de klant. Als toppartner van gerenommeerde merken wordt dagelijks voorzien in de behoefte van zakelijke klanten. Vanuit de vestigingen Leek (hoofdkantoor), Heerhugowaard en Zwolle worden zakelijke klanten dagelijks door in totaal zo’n 130 medewerkers op landelijk niveau bediend. Hierdoor wordt optimaal gebruikersgemak geboden.

Partners