friesjournaal logo

HEERENVEEN - In het Abe Lenstra Stadion werd door Gaston Sporre het eerste exemplaar van het boek 'Heerenveen in de aanval' uitgereikt aan voormalig wereldspits Marco van Basten en de huidige topscorer van de Eredivisie, Alfred Finnbogason. Het fraaie boek over 25 topschutters van Heerenveen kwam tot stand door de samenwerking tussen Eddy van der Noord (uitgeverij Louise) en auteur Albert van Keimpema.

Heerenveen heeft een neus voor talentvolle aanvallers. Vroeger kwamen die uit de eigen regio, later uit het hele land en sinds de jaren negentig ook uit Midden- en Noord-Europa. Heerenveen in de aanval beschrijft de roemrijke spitsenhistorie van Heerenveen. In het boek zijn portretten opgetekend van de beste en meest productieve midvoors.

Henny Jonkman, Abe Lenstra, Marten Brandsma, Germ Hofma, Cees Groot, Sikke Venema, Thomas Haan, Kees Kist, Johan Toonstra, Eddy Bosman, Jan de Jonge, Rodion Camataru, Erik Tammer, Erik Regtop, Jon Dahl Tomasson, Ruud van Nistelrooy, Anthony Lurling, Marcus Allbäck, Georgios Samaras, Gerald Sibon, Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves, Miralem Sulejmani, Bas Dost en Alfred Finnbogason.

Alle seizoenkaarthouders en sponsors van sc Heerenveen ontvangen een gratis exemplaar aanstaande zaterdag 30 november voor en na de wedstrijd sc Heerenveen-Go Ahead Eagles. Verder is het boek verkrijgbaar in de Feansjop, in de boekhandel en rechtstreeks te bestellen bij uitgeverij Louise (www.uitgeverijlouise.nl).

Partners