friesjournaal logo

SNEEK – Geen restaurant in de zin des woords, maar Henk en Hanneke Hanenburg hadden de moeite er graag voor over om in het kader van Valentijnsdag hun Lokaal 55 in te richten met een dertigtal tafels voor elk twee gasten. Toepasselijker voor de stellen die nog geen echte paren waren, kon het bijna niet toen Wijnen van Houke sommelier Hanno Schüller ze liet toasten met de mooie Afrikaanse chenin blanc Suikerbossie ek wil jou hê. Daarmee was de toon gezet voor een genoeglijk avondje met een viergangen diner, gelardeerd met achtergrondmuziek en zang van Monique Bijstra, decoraties van wie anders dan Bloem en Styling Valentijn, een flesje Hollands Genoegen van de Wed. Joustra en als zoethoudertje voor thuis een potje Hanenburg-honing.

‘Deze eerste keer heeft onze verwachting overtroffen,’ zei Henk Hanenburg te midden van de mooi gedekte tafels. Daarom heerlijk om dit eens te doen tussen de meer op gezelschappen en op deelnemers aan kooklessen gerichte activiteiten door. Henk: ‘En het is ook een mooie afwisseling met het dineren op locatie tussen de schapen, kalveren of varkens.’

Meer over het Valentijnsdiner in nummer 77 van het Fries Journaal, 7 maart op de mat. Abonnee worden? Stuur een e-mail naar abonnement@friesjournaal.nl.

Partners