friesjournaal logo

OLTERTERP – Juwelier De Slag en Galerie Lauswolt van goudsmid/juwelier Hilde Ferbeek in Olterterp zijn belangrijk trefpunten voor mensen met interesse voor juwelen en kunst. De bedrijven zijn pas verbouwd en de heropening is verricht door wethouder Klaas de Boer van Opsterland.

Door de verbouwing is de juweliersruimte efficiënter ingedeeld en mooi, overzichtelijk en gezellig geworden. Aan de presentatie en belichting van de uitgestalde gouden en zilveren sieraden, trouwringen, juwelen, horloges en kristallen voorwerpen en  is veel zorg besteed. De Slag is een begrip in Noord-Nederland. De bezoekers komen uit het hele land en maken er een dagje uit van. Na deze metamorfose behoort De Slag tot één van de grootste juwelierszaken.

In hetzelfde pand is Galerie Lauswolt gevestigd. Werk van toonaangevende kunstenaars wordt hier geëxposeerd. De combinatie van kunst en sieraden plus de locatie is bijzonder.

Tijdens de openingsdagen (8 t/m 10 maart) toonden mannequins een deel van de collectie. Leveranciers gaven samen met het team onder leiding van Hilde Ferbeek voorlichting aan de bezoekers.

Naast De Slag bevindt zich op hetzelfde terrein Galerie Lauswolt die in de loop der jaren naam heeft gemaakt op het gebied van moderne, landelijke en 19e en begin 20ste eeuwse Noord-Nederlandse schilderkunst. Van de hedendaagse (moderne) kunstenaars tootn Galerie Lauswolt realistisch figuratief en abstract werk. De nadruk ligt daarbij op kleur en licht. Zeven maal per jaar organiseert Lauswolt een expositie met schilderijen, grafisch werk, keramiek en beelden.

Partners