Onbeperkt in galop

BEETSTERZWAAG – Om kinderen met een beperking letterlijk in het zadel te helpen, waren zo’n 100 ondernemers bereid om daar een dag voor in te ruimen doormiddel van deelname aan het Foppe Open golftoernooi. Evenals voorgaande keren hadden zij weer een BN’er in hun team. Uit de voetbalwereld waren Ronald de Boer, Jurgen Streppel, Willem van Hanegem, Ronald Waterreus, Gerald Sibon, Hans Vonk, Henk de Jong, de volleyballers Reinder Nummerdor, Jan Posthuma, Peter Blangé en de schaatsers Rintje Ritsma, Falko Zandstra en Jan Ykema. Het team Richard de Jong (Innovation IT consultants), Robert Kliphuis (directeur Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland) en Henk Hanenburg (Lokaal 55 Sneek) voelde zich vereerd met de voormalig tophockeyster Marjolein Bolhuis in hun midden. Zij is een dochter van Hans Eijsvogel, de tandarts die landelijke bekendheid kreeg als paardensportverslaggever. Marjolein vertelde dat zij een zinvolle functie heeft als directeur van de landelijke stichting Spieren voor Spieren: ‘Meest recente mijlpaal is ons expertisecentrum voor Spinale Spier Atrofie; een ziekte waaraan nog steeds de meeste kinderen overlijden.’
Paralympisch dressuuramazone Rixt van der Horst uit Grou – zij won in Rio de Janeiro op haar back-up paard Caraat eenmaal zilver en tweemaal brons – vervulde in het restaurant van golf- en countryclub Lauswolt met verve haar rol als ambassadrice van het Foppe Fonds. Bij Geke, de vrouw van Foppe, had zij een aandachtig luisterend oor over haar Road to Rio.

Foto: Geke de Haan (l.) en de ambassadrice Foppe Fonds Rixt van der Horst, met in hun midden Mustafa Gumussu, fotograaf van het golfevent.

Website realisatie: Noordoost.nl Heerenveen