friesjournaal logo

We staan er als bedrijven en met name kleine bedrijven met alle respect, lang niet altijd bij stil hoe belangrijk het is dat onze licenties op orde zijn. Vooral als we kijken naar de Microsoft licenties, dan zien we dat vrijwel alle bedrijven op de software van deze gigant draaien. Je kunt dus wel nagaan hoe belangrijk het is dat dit op de juiste manier wordt beheerd. Met name kleinere bedrijven kiezen er daarom dan ook voor om dit uit te besteden. Dit heeft allereerst als voordeel dat ze zelf de kennis en expertise niet in huis hoeven te hebben of te halen, maar kent daarnaast nog veel meer voordelen. Daarom hebben we de voornaamste redenen om er toch eens serieus over na te denken dit uit te besteden, voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee dus!

De voordelen van het uitbesteden

Het uitbesteden van het Microsoft licentiebeheer kan vele voordelen hebben voor bedrijven. Natuurlijk zorgt het inschakelen van experts op dit gebied ervoor dat alle licenties correct worden beheerd en ook overeenkomen met hetgeen wat je als bedrijf nodig hebt. Dit voorkomt onnodige kosten en juridische complicaties als gevolg van het gebruik van verkeerde licenties of niet conforme software. Wist je namelijk dat Microsoft ook audits mag uitvoeren, om zo te controleren of alles wel volgens de regels gebeurt? Verder zorgt het uitbesteden van het licentiebeheer ervoor dat bedrijven altijd up-to-date zijn met de nieuwste softwareversies en updates. Daarbij scheelt het je vaak ook in de kosten. Kies je voor Microsoft contract onderhandelingen door LicenseQ.com, dan beheren ze niet alleen jouw contacten, maar vaak die van veel meer bedrijven. Dit heeft als voordeel dat ze een veel betere prijs krijgen, dan wanneer je dit rechtstreeks wilt regelen.

Het vinden van de juiste partner voor Microsoft licentiebeheer

Bij het uitbesteden van Microsoft licentiebeheer is het belangrijk om een betrouwbare partner te vinden die ervaring heeft met het beheren van deze specifieke licenties. Een goede partner zal niet alleen de benodigde expertise hebben, maar ook proactief advies kunnen geven over het optimaliseren van licentiekosten en het maximaliseren van de waarde van de software. Zo is het bijvoorbeeld handig dat een partij met je meedenkt als het gaat om groei of het vereenvoudigen van bepaalde processen door middel van software. Het is als bedrijf dus met name van belang om te kijken naar de certificeringen van de partij waarmee ze in zee gaan, maar ook referenties checken om zeker te weten dat ze ook goed werk leveren.

Geschikt voor kleine- en grote bedrijven

Wat we vaak zien, is dat vooral kleinere bedrijven moeite hebben om dingen uit te besteden. Toch is het zeker de moeite waard om eens vrijblijvend in gesprek te gaan met bijvoorbeeld LicenseQ. Het maakt namelijk niet uit of je nu een bedrijf runt met honderden mensen of een MKB onderneming met enkele tientallen. Je zult zien, dat wanneer je eenmaal het gesprek met ze bent aangegaan en ze vrijblijvend kijken naar je huidige situatie, je vaak al direct een flinke besparing kunt realiseren.

Partners