friesjournaal logo

            Het grappigste beeld van dit jaar vond ik de rij voor de GGD op Terschelling. Allemaal losers die een test wilden omdat ze op de besmette camping De Appelhof hadden gestaan. De week ervoor nog schijt aan corona, en nu met 169 man/vrouw bang om ziek te zijn. 

Sommigen moesten nog voor de uitslag naar huis van pa en ma. Ik had ze als kapitein geweigerd. Of bij een zandbank afgezet. Ga maar Wadlopen door het slik, is goed voor je. 

            Die campingeigenaar vergeleek het polsbandje waarmee ze in de supermarkt – terecht – gekeerd werden, met de Jodenster. Dat is mode onder populisten, hun eigen kleine leed vergelijken met het grote van de joden in de oorlog. Je zou zo’n man een maandje vakantie best gunnen. Er staan nog wel een paar werkkampen leeg in Noord-Korea. Daar zijn de bewakers naar men zegt minder wreed dan de SS‘ers indertijd, maar het is een mooi begin. 

Zelf gooi ik straks een zak vol roestige spijkers in de mais als de boeren weer de weg op gaan. Want ik betaal wegenbelasting en laat me niet door een trekker keren. Het zal me benieuwen hoeveel demonstranten de laatste keer een boete hebben gehad. Erg weinig waarschijnlijk, want als het op handhaven aankomt, zijn onze politiemensen watjes.  

En dan die leugen dat ik zonder boeren niks te eten zou hebben. Nou, ze produceren voor 80% voor de export en ik heb al last van overgewicht, dus ik kan best een maandje zonder. Een nertsmantel doe ik nooit aan. Zwarte koffie is net zo lekker als koffie verkeerd. Straks zijn de appels rijp, terwijl ik boontjes van Lokke krijg en eieren van een hobbyboer. Ik red me best hoor.

            Wat ik erg vind, is dat hardwerkende artiesten, hoeren en horecamensen nu niks verdienen. Die gunde ik een nog beter pakket dan Wopke Hoekstra voor ze heeft uitgetrokken. Zielig vind ik ook dat de vrouw van Pieter Omzigt op Hugo de Jonge heeft gestemd. Ze doet nu alsof het een vergissing was, maar ze wil haar drukke man gewoon wat vaker thuis hebben. Dan kun je maar beter geen CDA-lijsttrekker worden. Om het rijk alleen te hebben, heeft Hugo’s vrouw wél voor haar man gestemd. Allemaal tevreden toch?

            Nee, ze jammeren. Als de rente niet te hoog is, dan is-ie wel te laag. En als ze geen corona krijgen, dan vinden ze het wel vreselijk om opgesloten te zitten. Nou, ik niet. Een goed boek, een mooi tijdschrift, een paar puzzels en een spannende film op de buis, zo kom ik de herfst wel door. De mensen die niks meer verdienen, wil ik wel steunen met een tientje per maand.     

Partners