friesjournaal logo

Het mooie van een samenwerkingsverband is de kruisbestuiving. Leden inspireren elkaar, kijken de kunst af, proeven een andere keuken, delen kennis en ervaring, bevelen collega-leden aan en zorgen zo voor meer beweging, meer bezoek. Je kunt veel aan elkaar hebben. Daarom is het beter elkaar succes te gunnen dan uit broodnijd je om te keren. Bij Fryslân Culinair merken we steeds dat het zin heeft om op een gelijk niveau met elkaar op te trekken. Gelukkig staat er weer versterking aan te komen. In de volgende nummers berichten wij u daar over.

Een ander voordeel van onze restaurantclub is dat je wordt gedwongen om van tijd tot tijd wat te organiseren. Horeca moet niet stilzitten, dat doen onze gasten ook niet. Ze komen op eigen initiatief naar je toe. Organiseren is tevens verbinden. Op de kalender staat dit najaar een mini-event op kaasboerderij de Nylander in It Heidenskip en ons jaarlijks event, ditmaal te houden in de Grote Kerk van Dokkum. Dat is voor ons een mooie gelegenheid om collectieve gastvrijheid te bieden. Alle restaurants geven een proeve van bekwaamheid. Zo hopen wij gasten aan ons te binden en hen onderling te verbinden. Velen, met name de pashouders, kiezen bij voorkeur het kwaliteitslabel van Fryslân Culinair. Ze vinden het leuk om een ander adres te bezoeken. Verandering van spijs doet eten, tenslotte. Om die reden is het prettig dat onze zaken zo van elkaar verschillen qua keuken, ambiance, grootte en locatie. Fryslân Culinair is geen eenheidsworst maar een smakenpalet van niveau!

Tjitte de Wolff,

voorzitter Fryslân Culinair.  

Partners