friesjournaal logo

Icarius Wijnen is een zelfstandig wijnimporteur die in 2007 de wijngroothandel is gestart. Daarbij staat de wijn centraal, de basis waar het uitendelijk om draait. De wijn is het samenspel tussen wijnboer, wijngaarden, natuur en de cultuur, als die balans goed is dan komt dat ook tot uiting in de wijnen die er gemaakt worden.

Van druif naar wijn en alles wat daar tussen in zit, die zoektocht is geweldig! En dat heeft ons al bij heel wat bijzondere wijnboeren gebracht met bijbehorende wijnen. Het heeft ook heel veel niet gebracht zoals wijnen waar de buitenkant belangrijker is dan de inhoud of waarbij de wijnboeren zichzelf als verwende voetbal-miljonairs gedragen.

In 2007 begon Freerk met de import van eigen wijnen. Gedreven door druif en wijn en alles wat daar tussen in zit, én die zoektocht is geweldig! En dat heeft ons al bij heel wat bijzondere wijnboeren gebracht met bijbehorende wijnen. Het heeft ook heel veel niet gebracht zoals wijnen waar de buitenkant belangrijker is dan de inhoud of waarbij de wijnboeren zichzelf als verwende voetbal-miljonairs gedragen. Inmiddels bevat het portfolio meer dan 300 wijnen.

Ga naar website

Partners